Oktober is maand van de senior

Wij willen in de maand oktober de senioren uit onze praktijk in het zonnetje zetten.

Het is niet altijd aan de buitenkant te zien, maar uw geliefde hond of kat wordt steeds iets ouder. En helaas komt ouderdom soms met gebreken.

Dit houdt in dat honden last kunnen krijgen van o.a. gebitsproblemen, nierfalen en diabetes. Katten kunnen last krijgen van o.a. nierfalen, artrose, blaasproblemen en een hoge bloeddruk.

Wanneer is uw hond of kat een senior?
-Kleine honden zijn vanaf ongeveer 10 jaar senior.
-Middelgrote honden zijn vanaf ongeveer 8 jaar senior.
-Grote honden zijn vanaf ongeveer 6 jaar senior.
-Katten zijn vanaf ongeveer 8 jaar senior.

De hond en/of kat die al jaren uw maatje is willen we natuurlijk ook de allerbeste zorg bieden. Daarom nodigen wij, tijdens de maand oktober, uw geliefde senior uit voor een gezondheidscheck.
De seniorencheck bestaat uit een lichamelijk onderzoek, urine onderzoek en bloedonderzoek. Mocht het nodig zijn, dan kan de check voor katten uitgebreid worden met een bloeddrukmeting.

Hieronder vindt u een vragenlijst om te zien of er veranderingen zijn in de gezondheid van uw huisdier.

Klik hier voor de vragenlijst.


De kosten voor een seniorencheck (consult + urine onderzoek + bloedname + bloedonderzoek) zijn nu maar €150,00, normaal gesproken is dit €175,00.

 

U kunt voor de senior gezondheidscheck online of telefonisch een afspraak maken. Het is dan ook belangrijk om een potje met wat verse urine van uw huisdier mee te nemen naar de afspraak.
Tips voor het opvangen van urine bij een hond vindt u hier.


In de maand oktober krijgt u ook 50% korting op de eerste zak senior voeding voor uw hond of kat.

 

De seniorenleeftijd is natuurlijk een richtlijn, mocht u twijfelen of uw dier voor de seniorencheck in aanmerking komt, kunt u natuurlijk altijd mailen of bellen.

Wij hopen u snel te zien in de dierenartsenpraktijk!

Deel dit bericht