Artrose bij de kat

Dierenartsenpraktijk Vriezenveen

Wat is artrose?
Artrose is een probleem wat bij veel honden en katten voorkomt. Artrose is een chronische ontsteking in het gewricht wat samen gaat met gewrichtsslijtage. Het kan in alle gewricht voorkomen, maar we zien het vooral in de knieën, ellebogen, heupen en rug.
Artrose kan onder andere ontstaan door overbelasting, trauma, overgewicht en erfelijkheid.

Meer dan 30% van de katten ouder dan 6 jaar heeft last van artrose. Bij katten ouder dan 12 jaar is dit zelfs meer dan 90%!

Omdat de symptomen van artrose bij katten moeilijk te herkennen zijn, weten veel eigenaren niet dat hun kat met artrose pijn heeft. Katten gaan niet mank lopen als ze last hebben van artrose, terwijl honden dat juist wel doen. Katten laten vaak kleine gedragsveranderingen zien, zoals minder actief zijn en minder goed kunnen springen dan vroeger.

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en lijden daarom vaak in stilte. Kent u de symptomen van artrose bij de kat?

Doe de katten artrose test en kom er snel achter of uw kat mogelijk last heeft van artrose! Aan de hand van een aantal vragen over het gedrag en de gezondheid van uw kat, krijgt u een eenvoudig advies.

Deel dit bericht